Loading...
icon-middle

Voor ontwikkelaars

Communibase biedt dankzij een uitgebreide documentatie en werkwijze (REST) een duidelijke manier om eenduidig met het systeem te werken.

SDK

Via verschillende SDK's is er getracht een goed startpunt te maken om eenvoudig data uit het systeem te halen en na verwerking terug in het systeem te plaatsen. Op dit moment bestaan er vanuit de community twee bekende opensource Communibase connectors: NodeJS en PHP. Mede door gebruik van de REST interface is echter een HTTP client voldoende om al met de API aan de slag te gaan.

Swagger

Er wordt vanuit de API gewerkt volgens de Swagger specificatie. Deze specificatie kent een duidelijke structuur en zorgt ervoor dat documentatie en interactie met de API volledig helder is.

REST

Door middel van de toepassing van Representational state transfer (REST) is het mogelijk om vanuit verschillende onafhankelijke platformen snel aan de slag te gaan met de informatie. Dankzij gebruik van het HTTP protocol is een eigen afwijkende met speciale instructies overbodig en kan er middels de op het internet gebruikelijke manier van werken worden ontwikkeld.

JSON

De API die Communibase beschikbaar stelt werkt middels JSON datastructuren.

Vragen?

Indien u vragen heeft over de mogelijkheden of jusit over de vermeldde SDK's kunt u via de bekende contact informatie uw vragen stellen of op de NodeJS / PHP github pagina's.